Мистериозен албанец e замесен в поръчковото убийство на  33-годишния бизнесмен и

...
Мистериозен албанец e замесен в поръчковото убийство на  33-годишния бизнесмен и
Коментари Харесай

Албанец се изниза от България след показен разстрел в Хасков...

Мистериозен албанец e забъркан в поръчковото ликвидиране на  33-годишния предприемач и ММА войник от Хасково Тургай Сали-Тути. Чужденецът обаче е съумял да напусне страната ни още преди да бъде задържан главният обвинен по случая - 42-годишният мексиканец Виктор Омар Гуадо. Това описаха чудесно осведомени източници на „ Марица “. Те припомниха, че последният демонстративен разстрел преди този бе осъществен преди 20 години.

Стрелбата по Тургай Сали е поръчкова и идва от братя българи в гръцки затвор, които също лежат за ликвидиране в Атина, описаха осведомени със случая. Тути бе гръмнат час след среднощ на 13 февруари м.г. пред къщата му на улица „ Крали Марко “ в квартал „ Каменни “. Докато си говорел със собствен прочут,

към тях се доближил чужд мъж и стрелял

по търгуващия с хранителни добавки млад мъж. После стрелецът липсващ, а сигналът за произшествието бил подаден на незабавния телефон 112 в 1.13 часа.

Веднага по-късно полицията се подвигна накрак и градът бе блокиран с контролно-пропускателни пунктове на всеки излаз. Междувременно криминалисти иззеха записи от камери за видеонаблюдение и привикаха за така наречен беседи контингента на Хасково. Тургай няма престъпни прояви. В региона на стрелбата били открити две гилзи, които бяха предадени за балистична експертиза и се ревизираха за отпечатъци. Разследващите открили бързо, че Тути същата вечер преди случая влезнал за малко в локален бар, само че не останал да си поръча нещо и незабавно си тръгнал. 

След прострелването хасковлията бил откаран в локалното Спешно поделение, а след това го транспортирали в УМБАЛ „ Свети Георги “ в Пловдив, където го оперирали, с цел да извадят заседналия в таза му патрон. Сали съумял да опише на служителите на реда какво е станало преди хирургическата намеса. После положението му се влошило от изобилен кръвоизлив и умрял на 14 февруари.

Междувременно проверяващите влезнали в дирите на мексиканеца Виктор Омар Гуадо. Той бе нападнат и арестуван от спецчасти на полицията в софийски хотел малко преди да го напусне. От стаята му били конфискувани облекла, които съвпадали с тези на стрелеца, разказани и от жертвата. В употребената чартърен кола от 42-годишния нападател бе открита и гилза, която съответствува с откритите на местопроизшествието в Хасково.



„ Дойдох тук, тъй като получих информация, че в страната ви има работа за циркови актьори като мен. Бях употребен от другари, които ме

помолиха да заздравя връзката им, като върша секс със брачната половинка,

а мъжът й, макар че участваше в тройките, ми завидя и ме натопи. Това сподели пред кореспонденти в съда Виктор, когато на 17 февруари м.г. окръжните магистрати в Хасково му постановиха най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Същата версия преди този момент мексиканецът показал и пред проверяващите. „ Дали в България има цирк, в който вероятно да си намеря работа ", обърна се чужденецът към Темида, когато изиска да бъде пуснат под гаранция, без да е заявил приходи. „ Имам три деца в Мексико, които разчитат на мен да ги устоявам. В България пристигнах, с цел да уча културата ви, а не да правя закононарушения ", изясни още пред съда Виктор Гуадо. „ Искам да бъда на по-човешко място, а не където съм сега “, съобщи обвиненият при даденото му право на последна дума.

„ Моля, клиентът ми да бъде пуснат по гаранция, която да е задоволително висока, с цел да го спре да напусне рамките на страната. Няма директни доказателства за съпричастността на Виктор по случая. Дори и да се допусне противоположното, в здравната експертиза от аутопсията на Тургай е посочено, че „ инцидентно попаднал в задните елементи патрон инцидентно е раздрал артерията ". Тоест, няма съзнателно смъртоносно пострадване “, подчертава пред магистратите юрист Антон Попов.

„ За една и съща рокерска тайфа в Америка са работили Виктор Омар Гуадо, упрекнат за убийството на Тургай Сали в Хасково, и Серафим Райчев-Немия. Това е една от главните версии, по които работят службите на България и Гърция “, разясниха източници на „ Марица “. Гуадо излежал присъда за трафик на хора и подправяне на документи в Атина. Излязъл от пандиза в края на ноември по-миналата година.

Сред подкрепените с обстоятелства версии по случая е, че мексиканецът е наемник, извършил мокра поръчка на мощна незаконна група. Той лежал в пандиза в гръцката столица

дружно с братята от Хасково Серафим и Милен Райчеви.

Те са наказани за убийството на гръцкия предприемач Янис Макрис. Серафим, по прякор Немия, е приет за отговорен от магистратите в Атина като физическия реализатор на покушението. Присъдата му е пожизнен затвор. Наказанието на Милен като помощник е 10 година По неофициална информация Тургай е свидетелствал по случая на убийството от 2018 година

Заради татуировката върху главата на Виктор, изобразяваща рога, се предполагало, че той е член и на рокерската тайфа, занимавала се с търговия на дрога на границата сред Съединени американски щати и Канада. „ Със същата група, преди да отиде в Гърция, работил Немия “, разясниха осведомени със случая и допълниха, че с цел да прикрие татуса, влизал в правосъдната зала с забрадка на главата.

Междувременно на 9-и предишния месец мексиканецът още веднъж изиска от съда да бъде пуснат от окръжния следствен арест в Хасково. Магистратите отхвърлиха молбата му, а арестуваният под стража не се възползва от правото си да апелира пред Апелативния съд в Пловдив.

На остарели криминалисти и адвокати обаче някои детайлности по цялата обстановка в тази ситуация не им се връзват. Според тях, би трябвало да се работи и по версията към идването на Гуадо в България. Вярно, споделят източниците ни, мексиканецът е лежал с братята хасковлии в гръцки затвор. Колкото и подмолно да звучи тази доктрина или версия, в нейна поддръжка има и обстоятелства. Виктор Омар Гуадо е влезнал в страната ни с рейс през Република Северна Македония. Стигнал е до Кърджали, оттова взел автомобил чартърен, с хасковски регистрационен номер, и е пристигнал в безусловно непозната среда, където няколко дни, по оперативна информация, следил жертвата си.

„ Няма метод да е бил самичък и да не му е помагал и някой локален “,

разсъждават врели и кипели в сектора. „ Има данни, че мексиканецът бил придружаван от албанец или най-малко лице с такива документи. Този човек също е лежал в Гърция, където, с изключение на естествената диаспора от Албания, има и огромен престъпен контингент от същата националност. Българската полиция разполагала с информация, че мистериозният албанец е влезнал с лека кола у нас от Северна Македония и в Хасково е засичан дружно с Виктор няколко дни преди стрелбата. Дори двамата били дружно и на същата улица в квартал „ Каменни “. Това лице е съумяло да напусне България малко преди ареста на мексиканеца, споделиха наблюденията си източниците ни.

За тях липсва и логика  да планираш поръчкова екзекуция, след което да заловят стрелеца, да открият облеклата, с които бил облечен при покушението, и за похлупак служителите на реда да намерят гилза в употребената кола чартърен. Това са все забавни обстоятелства освен за криминалисти, само че и за белетристи.
20 години по-рано: Убиха показно патрона на Митьо Очите
На 4 ноември 2002-ра бе погубен 43-годишният Валентин Подмолов-Подмола. Бившият герой бе причакан на покрай дома си на улица „ Петко Славейков “ в Хасково. Там проехтяват 3 изстрела, Подмола е улучен в главата и издъхва на място. Свидетели настояват, че нападателите са трима, облечени в черни облекла и след покушението побягнали в посока към пазара, където се смесили с навалицата. Убийството не е разкрито и до през днешния ден.



Като новак под крилото на Подмола стартира друго известно име от ъндърграунда - Димитър Желязков-Митьо Очите. Като човек на Вальо Подмола той взе участие в паметния конфликт от 11 ноември преди 29 година на един от най-големите паркинги за тирове по това време на " Малката Гергана " край " Извора на Белоногата " до Харманли. Заради този конфликт с представителите на тогавашния „ Клуб 777 “  Желязков бе наказан за първи път ефективно на 11 месеца затвор при първичен общ режим. Делото завърши 12 година след случая.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР